Nuvo'68

De volleybalvereniging voor Nuenen en omstreken!

Verklaring omtrent gedrag binnen Nuvo'68

Waarom hanteert Nuvo ’68 een VOG en wat is het?

VOG staat voor Verklaring Omtrent het Gedrag, ook wel bekend als bewijs van goed gedrag. Het is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel. Het gevraagde doel kan in principe iedere vrijwilligersfunctie binnen Nuvo ’68 zijn. In het geval van Nuvo ’68 zal het werken met minderjarigen de belangrijkste zijn.

Waarom is een VOG belangrijk binnen Nuvo ’68?

Het is belangrijk dat iedereen, en met name minderjarigen en kwetsbare groepen, in een veilige omgeving kunnen sporten. Als sportvereniging is het de plicht van Nuvo ’68 om maatregelen te nemen die seksuele intimidatie kunnen voorkomen. De VOG is één van de mogelijke maatregelen. Het verplicht stellen van een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van vrijwilligers binnen Nuvo ’68, zoals trainers, coaches en/of bestuursleden. Naast dat het meer zekerheid geeft over het verleden van vrijwilligers, vermindert de VOG de kans dat personen die eerder in de fout zijn gegaan met kinderen, nogmaals een functie kunnen uitvoeren binnen Nuvo ’68.

Klik hier voor NOC/NSF website

Wat betekent dit voor de leden van Nuvo ’68?
Wanneer je iets meemaakt wat hierboven wordt beschreven, of iets waarvan je zelf vindt dat het ongepast is maar je durft er zelf niets aan te doen, of je kunt er zelf niets aan doen, dan kun je dit altijd bespreken met de vertrouwenspersoon. Veel mensen doen dit niet omdat ze bang zijn een zeurpiet gevonden te worden, of denken dat het normaal is wat er gebeurt. De ervaring leert echter dat alles wat je een rotgevoel geeft waarvan je zelf niet bij machte bent om het op te lossen, dit vaak wel lukt door erover te praten met de vertrouwenspersoon.

Gedragsregels Nuvo'68
Gedragsregels.docx (15.6KB)
Gedragsregels Nuvo'68
Gedragsregels.docx (15.6KB)
VOG voor vrijwilligers


Volg ons ook op onze social media pagina:

 

Klik hier om naar Facebook te gaan