Aannamebeleid voor vrijwilligers

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor Nuvo ’68. Zonder vrijwilligers, kan Nuvo ’68 niet bestaan. Ondanks dat de vereniging blij is met iedereen die een vrijwilligersfunctie wil bekleden, kan niet iedereen zomaar vrijwilliger worden. Door Nuvo ’68 is aannamebeleid opgesteld om te bepalen wie er wel geschikt is als vrijwilliger en wie niet.
Het bestaat uit het volgende stappenplan:
 


Wie heeft de VOG allemaal nodig?

In principe heeft iedere vrijwilliger binnen Nuvo ’68 een VOG nodig. De VOG is niet alleen voor bijvoorbeeld trainers die met minderjarigen omgaan, maar bijvoorbeeld ook voor een penningmeester of secretaris van de vereniging.


VOG aanvragen
 1. Zorg ervoor dat je een DigiD hebt waarmee je kunt inloggen. Omdat het aanvragen van een VOG bij de overheid gebeurt, is het noodzakelijk om in te kunnen loggen met je DigiD. Een DigiD is strikt persoonlijk. Heb je nog geen DigiD, dan kun je hem hier gratis aanvragen: https://digid.nl/aanvragen
 2. Stuur een e-mail naar ledenadminstratie@nuvo68.nl met daarin de volgende informatie:
  • Je volledige achternaam en voorna(a)m(en).
  • Geboortedatum
  • Functie binnen Nuvo ‘68
  • Je mobiele telefoonnummer
  • Bevestiging dat je beschikt over een DigiD
 3. Na het versturen van deze e-mail zal iemand van Nuvo ’68 via de website van het Ministerie van Justitie een elektronische aanvraag voor een VOG indienen.
 4. Je ontvangt een e-mail van de dienst Justis van het Ministerie van Justitie waarin wordt gemeld dat Nuvo ’68 een aanvraag heeft ingediend voor een Verklaring Omtrent Gedrag. In deze e-mail zit een link. Als je daarop klikt kun je inloggen met behulp van je DigiD. Heb je deze nog niet, ga dan terug naar stap 1.
 5. Nadat je bent ingelogd met je DigiD bevestig je dat je akkoord bent met de aanvraag.
 6. Het aanvragen van een VOG is gratis.
 7. Indien je VOG-aanvraag wordt goedgekeurd, ontvang je deze binnen 2-4 weken per post.
 8. Nadat je je originele VOG hebt ontvangen, lever je deze in bij de ledenadministratie. Dit kan via ledenadministratie@nuvo68.nl of je geeft hem af bij Susan van de Ven.

Lukt er iets niet met het aanvragen?

Lukt er iets niet met: Meldt dit dan in een e-mail aan ledenadministratie@nuvo68.nl en vermeldt hierbij a.u.b.: Een contactpersoon van de vereniging zal contact met je opnemen om het probleem te verhelpen. Indien je je zorgen maakt of je wel een VOG kunt krijgen, dan zal dit worden doorgezet naar de vertrouwenspersonen van Nuvo ’68. Zij zullen contact hierover met je opnemen. Al je informatie wordt volstrekt vertrouwelijk behandeld.

Algemene informatie over de VOG in de sport vind je op de website van NOC*NSF: http://www.nocnsf.nl/stream/vog/foldervrijwilligers